COST Projesi (CA18211) Kapsamında Belçika'da "Birth Trauma" Adlı Eğitimine Katılma

Ebelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Songül AKTAŞ, 20-23 Şubat 2023 tarihleri arasında “CA18211 -Perinatal Mental Health and Birth-Related Trauma: Maximising best practice and optimal outcomes” adlı COST projesi kapsamında Belçika’nın KU Leuven Universitesinde düzenlenen “3rd Training School on Perinatal Mental Health and Birth Related Trauma: Birth Trauma from a life-span perspective” adlı eğitime yüz yüze katılmıştır. Eğitime Almanya, İngiltere, İsviçre, Belçika, İrlanda, Türkiye vb. ülkelerden gelen klinisyen ve akademisyen katılımcılar katılmıştır. Eğitimde; doğum travmalarının yaşam boyunca kısa ve uzun süreli etkileri, doğum travması çalışma tipleri (longitudunal, SEM, panel çalışması gbi) hakkında sözlü ve uygulamalı eğitimler verildi.
Bu etkinlikte Aktaş’ın sorumlu yazar olduğu “Aktaş, S., & Aydın, R. (2019). The analysis of negative birth experiences of mothers: a qualitative study. Journal of Reproductive and İnfant Psychology, 37(2), 176-192. “künyeli araştırma makalesi “ konu ve amaç yönüyle” etkinlikte kaynak olarak sunulmuş ve incelenmiştir.

13 Mart 2023